Maailman parhaat eSports-joukkueet

Sep 02
2015

shutterstock_189965135

eSports ei ole enää mikään marginaalinen videopeliharrastajien juttu, vaan laajamittainen viihde- ja urheilumuoto, jota sponsoroidaan samalla tavalla kuin muitakin suosittuja urheilulajeja. Suosittuja tiimipelejä ovat mm. LoL, eli League of Legends ja Dota 2. Molemmat ovat toiminta- ja strategiapelejä, ja kuuluvat niin sanottuun MMORPG-massiivipeleihin, joissa voi olla samanaikaisesti jopa tuhansia pelaajia.

Viiden kärki

Dota 2 -pelin viisi kärkijoukkuetta ovat eurooppalainen Team Secret, amerikkalainen Evil Geniuses, kiinalainen LGD, eurooppalainen Cloud9 ja kiinalainen Vici Gaming. Moni saattaa yllättyä siitä, että Dota 2:n kärkijoukkueiden mukana on paljon manner-kiinalaisia tiimejä. Edellämainittujen lisäksi nimittäin ainakin Invictus Gaming ja CDEC Gaming tulevat Kiinasta. Myös Venäjältä tulee kaksi menestynyttä eSports-joukkuetta: Team Empire Dota 2 ja Virtus Pro-Dota2. Mukana on tiimejä myös Ukrainasta ja Pohjoismaita edustaa esim. ruotsalaistiimi Ninjas in Pyjamas Dota2. Mielenkiintoinen havainto on se, että taiwanilaiset ja etelä-korealaiset loistavat kovimmassa kärjessä poissaolollaan.

Legue of Legends -tiimit

League of Legends -tiimien viiden kärki on puolestaan eurooppalainen Fnatic LoL, kiinalainen Edward Gaming, taiwanilaiset Ahq Esports Club ja yoe Flash Wolves sekä amerikkalainen Gravity Gaming. USA:sta tulee myös Team Liquid LoL ja Team Impulse. League of Legendsissä on odotetusti mukana myös muita Kaakkois-Aasian maita, kuten Hong Kong Esports ja KOJO Tigers Etelä-Koreasta. Kun tutkii jo mainittujen pelien tilastoja hieman perusteellisemmin, esimerkiksi GosuGamers.net-sivustolta, voi todeta, että 50 parhaan tiimin joukossa on joukkueita lähes joka maapallon kolkasta.

Tiimipeli

Tämän perusteella voi huomata jo senkin, että eSports on todella saavuttamassa laajaa suosiota. Suosio ei riipu kansallisuudesta tai maan. Voidaan sanoa, että pelaaminen on yksi tapa yhdistää ja lähentää ihmisiä. Sekään ei haittaa, että pelit ovat luonteeltaan hieman agressiivisia, onhan kyseessä kuitenkin taistelu- ja toimintapelit. Peleissä tarvitaan kuitenkin saumatonta tiimityötä ja vain yhteistyön avulla joukkue voi menestyä. Esportsin viihdearvokin perustuu pitkälti tähän tiimityöhön. See muistuttaa parhaimmillaan jalkapalloa tai jääkiekkoa, ja tempaa katsojan helposti mukaansa.